onsdag 7. mars 2012

While my sitar gently weeps

Dagene går fort her i India, så vi rekker ikke blogge så mye. Siden sist har vi gjort veldig mye og vi har også fått gjort unna en god del intervjuer som har vært veldig bra.

Vi har vært litt på bibloteket som er et utrolig flott sted. Det ligger i den franske delen, så selve bygget er ganske fransk inspirert, et stor gult bygg med mange kriker og kroker. Er også en veldig fint på innsiden, en liten cafe, forskjellige "temarom" mange forskjellige planer og selvfølgelig en liten lesesal hvor vi har sittet et par ganger.

Ingrid og Cecilie er godt likt her i India, spesielt når de to går alene rundt i parkene og langs strandpromenaden. Skulle tro at det var mer populært for oss å ta bilde med og av indere, men de liker godt å ta bilder av oss også med sine flotte mobiltelefoner.

Vi har vært å flottet oss på Kaylash Resort igjen, ligget i solen og badet. Møtte også en veldig spirituell og snakkesalig franskdame i en flott kafta.Vi har fått en ganske usunn vane her i India, drikker alt for mye Chai(milk tea) i begynnelsen syntes vi drikken var litt for søt, men nå har vi blitt så kulturelt påvirket at vi har oppi både en og to sukkerbiter. Bestiller chai etter middag, men kan også finne på å ta oss en chai på gate. NAM helt tilfeldig at Ingrid var så pent stilt opp under dette treet når vi drakk chai!


Marit, Cecilie og jeg(KA) har endelig fått kjøpt oss sarier, klarer faktisk å ta de på selv, om det er helt korrekt vet vi ikke, men de sitter ihvertfall någenlunde på kroppen, når vi kommer hjem vurderer vi å ta de på og gå ut å spise på en indisk restaurant, hvis vi tør å gå i Oslos gater idekket et fargesprakende tøystykke.


Vi har også vært litt Hippier og vært å besøkt Auroville, et eget lite samfunn 30 min utenfor Pondicherry. Ideologien bak Auroville kommer fra The Mother og Sri Aurovindo byen ble grunnlagt i 1968 basert på deres tanker, her skal folk leve i harmoni med hverandre upåvirket av religion, kultur eller andre ting. Var ganske morsomt å oppleve dette stedet, og se den store globen dekket i gull.

Det som er utrolig deilig her i India er at man kan gå i hva man vil ( så lenge det dekker skuldrene, eller egentlig dekker det meste) Derfor velger ihvertfall jeg å gå med ganske knalle farger, og kombinerer mønstre på litt utradisjonelle måter, ville aldri gått slik i Norge, men her er det bare morsomt!


Vi har fått gjort mange gode intervjuer. Først var vi hos en dalit NGO hvor vi fikk veldig mye bra data, senere på dagen kom verdens søteste student på besøk, en smørbukk som var veldig positiv til alt livet måtte by på og som fikk oss alle til å smile ekstra mye.
Vi har også vært på Pondicherry Universitet, snakket med en professor og fire studenter.

Siden det er kort tid igjen i Pondi bestemte vi oss forrige uke for at vi skulle prøve å utforske litt flere spisesteder, havner som regel på Surguru og tenkte det ville være litt flaut å komme hjem å fortelle at vi egentlig bare spiste på et sted. Derfor har vi vært litt rundt om kring, alt fra fransk rikmanns restaurant hvor fiolinmannen aldri sluttet og spille til hippe steder hvor vi så vidt har bevegd på dansefoten( eller dansenakken)

I dag dro Cecilie og jeg på indisk matlagingskurs sammen med Jeanett og Lill-Grete fra den andre gruppen, vi lærte å lage forskjellige indiske retter og spiste all maten etterpå. Utrolig morsomt å lære hvordan man lager indisk mat, og se bruken av krydder! Var også på markedet før kurset for å kjøpe inn ingrediensene, det var et virrvarr av liv, et stort område med trange ganger og alt du kan ønske deg av grønnsaker, frukt, krydder, fisk og kjøtt.

Marit og Cecilie har vært på spa i dag, her koster pedikyr og manikyr kun 20-30 kroner så de slo ut håret og prøvde litt forskjellig. Marit kom hjem med tær dynket i rød lakk, så litt ut som en to år gammel gutt hadde lekt seg.. neida..joda, men da vet vi det, pleie er deilig uansett så det blir nok besøk på beautysalong på oss alle i Kerala for å gjøre oss litt fine før vi kommer hjm, her nede er ikke sminke hverdagsbruk, så blir ganske positivt overrasket hver gang jeg tar et lite lag maskara på.

Nå har vi kun 3 dager igjen før vi drar til Kerala. I kveld skal vi ut å spise med resten av gruppen. I morgen drar vi på dagstur til Gingee for å si hade til familien, det kommer nok til å bli ganske trist, men vi vil alle tilbake igjen til sør India, så håper vi kan besøke de igjen om 5-10 år.

Har alt bestilt hotel i Kerala ved Kovalam Beach, bestilt flybilleter tilbake til Chennai hvor vi skal ta fly hjem til Norge, det eneste som mangler er selve togbilletten til Kerala. Det indiske togsystemet er faktisk dårligere en NSB(hvem skulle tro det?) Har vært nede å satt oss på venteliste, er 63. plass, broren til Nirmala skal prøve å trekke i noen tråder sånn at vi får plass, så på fredag drar vi ned på stasjonen i håp om at vi får billett, ellers blir det 16 timer på nattbuss! Ønsk oss lykke til!

Her har dere bilde av oss i sarier fra når vi ble dresset opp av Anitha og Nirmala!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar