søndag 26. februar 2012

The snabel

Hei alle sammen! Vi feirer at vi har hatt over 1000 sidevisninger med sari og hele pakka! (neida)

Nå er det lenge siden vi har gitt lyd fra oss og vi har opplevd utrolig mye de siste dagene, skal prøve å fortelle om det meste vi har gjort, men blir vanskelig å beskrive alle hendelsene. Det vi vet er at vi er utrolig heldige som får oppleve alt dette og at vi kommer til å leve på dette lenge, minner for livet.

I begynnelsen av uken dro vi til Gingee, en mindre by som ligger 2 timer innover i landet, en litt mindre moderne by enn Pondicherry og derfor perfekt felt sted for oss.

Vi har bodd hos familien til Nirmala(hovedkontakten vår) som er fantastiske mennesker som har behandlet oss som familie hele perioden vi har vært der. Vi har virkelig blitt behandlet godt av hele familien, og spesielt moren Mary som har passet på oss, gitt oss kjærlighet og mat. Vi har lagt på oss rundt 5 kilo alle mann etter dette oppholdet, så Mary har virklig ikke spart på noe.
Denne indiske familien vil vi huske for alltid, åpne mennesker som gir alt av seg selv og skaper en så god atmosfære, så man føler seg som en del av familien.

To kameraer ble ikke tatt med på turen, og de to vi hadde med gitt tomt for batteri, så vi er veldig lei oss for at vi ikke hadde muligheten til å evigvare disse minnene, men vi har noen bilder!

Vi har vært å besøkt fortet i Gingee, et utrolig spennende sted med gamle bygg og masse historie.

Vi presset 8 personer inn i en og samme rikshaw, veldig morsomt å kjøre på hompete veier da!
I Gingee er vi også ganske populære, rene superstjernene.. folk kommer å tar bilder av oss og med oss ganske ofte!
Vi fikk lov til å se på Mary lage ekte sørindisk mat.
Kusinen til Nirmala, Anita lagde fantastiske hennamønstre på oss alle.
Vi fikk også gjort en del intervjuer i Gingee og har masse informasjon til oppgaven vår.
Her er vi på en skole ute på landsbygda, ikke helt vår feltgruppe, men var interresant å snakke med elever som planlegger å ta høyere utdanning og deres ambisjoner.

Når vi ankom skolen sto alle elevene ute i skolegården på rekke og rad. Og de ventet bare på oss, var en helt syk situasjon, vi følte oss nesten som statsministere... Barna sang nasjonalsangen for oss, og klappet og ønsket oss velkomne i kor. ( tror ikke de vet at vi bare går første året på utviklingsstudier for å si det sånn..)
Siste kvelden i Gingee ble vi alle dresset opp i sarier, og pyntet med smykker og det hele. Vi hadde fotoshoot og følte oss veldig fine. Hadde selvfølgelig ikke kamera når dette skjedde, men Nirmala tok mange bilder som vi vil få en annen gang.. så de bildene skal vi bruke som sarireklamer når vi kommer tilbake til Norge!

Nirmala driver også en kveldskole for triblebarn som trenger litt mer hjelp, det er en veldig viktig NGO og hun gjør en fantastisk jobb med disse barna. Vi var så heldige å få lov til å hjelpe til en kveld.
Var også en tur i tempelbyen Thiruvannamalai en dag og ble velsignet av elefanten der.. Hadde ikke med kamera her heller, men klarte å snike med oss noen bilder med engangskameraet.

Vi har virkelig hatt det flott i Gingee, og har blitt veldig glad i familien. Vil dra tilbake på en dagstur for å si ordentlig hade før vi forlater Pondicherry.
Bare en time etter at vi hadde kommet oss inn i leiligheten i Pondi ble vi ringt opp av våre to venniner, og måtte hive oss rundt for et nytt hjemmebesøk. Var bare Cecilie og K-A som dro, mens de andre ble igjen hjemme. Var utrolig koselig å delta på "graviditetsfesten" til kusinen hennes og spiste gos mat.

Indisk goodibag fikk vi også! kokosnøtt og kam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar